Het restaurant

Een van de unieke privileges van de Cercle is dat hij over een eigen chef-kok en keukenteam beschikt. Zij staan garant voor een gastronomische ervaring waar andere kringen maar jaloers op kunnen zijn.

Sinds oktober 2017 wordt de keuken van de Cercle Royal Gaulois geleid door Thierry Lefevre.

Deze chef-kok is afkomstig uit La Rochelle en deed na zijn kookopleiding in Frankrijk grote ervaring op in verschillende restaurants en hotels.

Zijn passie leidde hem naar het prinsdom Andorra, waar hij de zuiderse keuken ontdekte. Omdat zijn honger amper te stillen viel, vestigde hij zich in 1993 in België om zijn ervaring en kennis nóg verder te verfijnen.

Thierry’s stijl wordt gedefinieerd door een combinatie van traditie en innovatie. Zijn enorme zin voor detail drijft hem tot perfecte en delicate evenwichten.

Het professionele en opgewekte zaalpersoneel zorgt ervoor dat de kwaliteit van het eten steeds gepaard gaat met een stevige portie gezelligheid, waar de leden en hun genodigden zo veel belang aan hechten.

« Bien faire la cuisine ne prend pas plus de temps que de mal faire. »

La Grande Table

De Gaulois kunnen elke weekdag (van maandag tot en met vrijdag) met een genodigde aanschuiven aan de Grande Table van de eetzaal, en dit zonder reservatie.

Meestal wordt daarbij de actualiteit besproken.

De Cercle hecht er veel belang aan dat elke mening tijdens deze gesprekken aan bod kan komen en dat ook de mening van de anderen het nodige respect verdient. Geen enkel lid gaat een goed gesprek uit de weg; een scherpe mening of een nieuwe smakelijke anekdote wordt steeds gewaardeerd.