Cercle Royal Gaulois

Artistique & Littéraire

Ridder Philippe de WOUTERS d’OPLINTER
Voorzitter

Geachte bezoeker,

Welkom op de site van de Cercle Royal Gaulois, Artistique et Littéraire.

De oorsprong van deze kring valt samen met de geschiedenis van België.

Het jaar waarin een aantal kunst- en taalliefhebbers de Cercle artistique et littéraire oprichten. De 19de eeuw was 47 jaar ver, België was een jonge en vrolijke natie.

Al snel kende de Brusselse Cercle artistique aanzien in heel Europa. Een plaats waar men alle kansen gaf aan kunst en cultuur, twee elementen die de landsgrenzen van ons, mensen, overschrijden. Een plaats waar een universele taal wordt gesproken: de taal van het hart en de geest.

Het jaar waarin een aantal advocaten de Cercle de la Toison d’Or oprichten. De 20ste eeuw vierde zijn elfjarige bestaan. Al snel schaarden ze zich in groten getale achter een gemeenschappelijk project, namelijk het streven naar uitmuntendheid in vriendschappelijke ontmoetingen en diep respect voor de ander, alsook een constante zoektocht naar al wat mooi, goed en waarachtig is.

Deze twee achtenswaardige historische tradities hebben geleid tot de huidige Cercle Royal Gaulois, artistique et littéraire. Een op en top modern instituut dat ruim 1300 leden met gemeenschappelijke waarden weet te verzamelen in de Europese hoofdstad.

Ik wens u een uitstekend bezoek en hoop dat ons gezelschap u bevalt.

Leden van de Cercle Royal Gaulois kunnen in een prachtig kader en in alle gezelligheid afspreken met vrienden. Hierbij kunnen ze genieten van de verfijnde keuken van het restaurant of deelnemen aan een van de vele activiteiten die gedurende het hele jaar georganiseerd worden – conferenties, debatten, thema-avonden enz.

De Section Artistique et Littéraire maakt deel uit van het basis-DNA van de Cercle en verenigt een honderdtal artiesten en kunstenaars. Een boeiende en afwisselende kalender gegarandeerd met tal van evenementen zoals concerten, vernissages, boekvoorstellingen en gala-avonden.

De Cercle Royal Gaulois draagt bij tot het academische en diplomatieke leven van de hoofdstad. Zo stelt de kring zijn salons ter beschikking voor maatschappelijke of filantropische bijeenkomsten, al kunnen er ook privé-evenementen georganiseerd worden.

Het meest recente nieuws van de Cercle

Virtuele rondleiding