Activiteiten

Samen met een genodigde van hun keuze en in functie van hun interessevelden kunnen leden deelnemen aan tal van conferenties, debatten of thematische avonden. Daarnaast organiseren we ook concerten, diners, vernissages, gala-avonden of diplomatieke evenementen.

De Cercle Gaulois gaat er prat op buitengewone gasten te kunnen strikken. Voor veel grote artiesten, briljante sprekers en vooraanstaande staatsfiguren is het een ware eer te worden uitgenodigd om het woord te kunnen nemen of om hun werk te kunnen tonen aan de gasten van de Cercle Gaulois.

De dinsdagavond vormt het kloppende hart van de Cercle Gaulois: dan verzamelen enkele tientallen leden tijdens een aangenaam en vriendschappelijk diner. Een 50 jaar oude traditie schrijft voor dat één lid het menu mag samenstellen en een ander er uitleg bij geeft. Een dubbele oefening die niet zelden tot spitsvondige opmerkingen leidt. Het puur culinaire gegeven van de maaltijden en het objectieve commentaar zijn dan ook ondergeschikt aan het vriendschappelijke gegeven!

Naast het intellectuele, culturele en gastronomische is er ook het ontspannende aspect: verschillende secties – golf, oldtimers, jagen, kleiduifschieten, zeilen, motoren, … – brengen liefhebbers van elke discipline met elkaar in contact tijdens letterlijke ’buitenkansjes’ van de Gaulois.

Verder worden er jaarlijks reizen georganiseerd om een stad, streek of land beter te leren kennen.

In enkele woorden samengevat is de Cercle Gaulois een gezellige plaats waar iedereen zich in alle vrijheid kan uitdrukken: elk nieuw (maar goed) idee krijgt de nodige ruimte; elke overtuiging is welkom indien ze met een open geest en met voldoende ziel verdedigd wordt.

De leden van de Cercle hebben ook toegang tot een hoogstaande bibliotheek met ruim 5000 volumes, hoofdzakelijk rond geschiedenis, politiek en diplomatie, maar ook met romans die een stempel op hun tijd hebben gedrukt. De catalogus kan via de ledenpagina geraadpleegd worden.

Onze traditionele jaarlijkse activiteiten

Het Bal des Gaulois
Het diplomatieke diner
Het doopmaal
Het jaagdiner van de voorzitter
Het maatjes-diner
De kreeftmaaltijd

Onze partnerschappen